Köszöntünk minden versenyzőt!

Ez egy Köridő Bajnokság lenne a Forza Motorsport 6 játékra!

Futamok

Minden bajnokság 4 fordulóból/futamból áll (nagy ritkán 5 futamból), egy forduló egy hétig tart. Hétfő 00:00-tól Vasárnap 23:59:59-ig (magyar idő szerint!). Hétfőn reggel már megtalálható az aktuális futam a címlapon. Tehát egy egész heted van megfutni a legjobb köridődet!

Ötleteket a következő bajnokságra (4 autó és 4 pálya kombó) nagyon szíevesn fogadunk. ITT tudjátok beküldeni. Ha több Bajnoksági ajánlat érkezik, akkor beérkezési sorrendben fogjuk megrendezni, amennyiben a staff is megfelelőnek találja!

 

Pontozás

A versenyeredményeket pontokkal jutalmazzuk, Az utolsó EGY pontot kap. Az előtte lévő +1, aztán megint +1...és így tovább a dobogó legfelső fokáig.

A versenyeredményeket pontokkal jutalmazzuk, az utolsó helyezett mindig 1 pontot kap. Az előtte levő 1-el többet, egészen a 10. helyig. 10-től a harmadik helyig a különbségek már 2-2 pontok. A harmadik és a második között már 3 pont a különbség, míg a győztes és a második között pedig 4 pont a differencia. Például 13 résztvevő esetén:

13.: 1 pont
12.: 2 pont
11.: 3 pont
10.: 4 pont
9.: 6 pont
.
.
.
3.: 18 pont
2.: 21 pont
1.: 25 pont

 

A játék menetének mikéntjei

FORZA 6:
RIVALS -> CLASS "autó osztály" TIME ATTACK -> kiválasztod a heti futamnál megadott pályát
 
Könnyítések és Nehézségi szint:
SUGGESTED LINE / Ajánlott pályavonal: TETSZŐLEGES
BRAKING / Fékezés: ABS ON vagy ABS OFF / Assisted - Fékrásegítés TILOS!/
STEERING / Kormányzás: NORMAL vagy SIMULATION / Assisted - rásegítés TILOS!/
TRACTION and STABILITY CONTROLL / Kipörgésgátló és Menetstabilizátor: OFF (KI)
SHIFTING / Sebességváltás: TETSZŐLEGES
DAMAGE, FUEL and TYRE WEAR / Sérülés, üzemanyagfogyás és gumikopás: COSMETIC - Felszini

 

Mindig az adott futamnál fogjátok látni:
- milyen autóval vagy/és kategóriájú autóval
- melyik pályán
- milyen feltételekkel fogunk menni.

Mivel Rivális módban futod még pénzt is kapsz érte, plusz konkrétan tudjátok egymást húzni (akár idegileg is). Betöltheted a riválisod szellemautóját is, hogy jobban megtaláld az íveket Sokkal nagyobb harcban tudunk lenni egymással!

Széria/alap autó = versenyző által nem módosított gépjármű megadott kategórián belül
Tuningolt = versenyző által módosított autó megadott kategórián belül.

Lesz amikor egy adott tuningolt autóval megyünk a versenyben. Ekkor az autó finombeállításai (futómű, váltóáttételezés, stb.) tetszőlegesek, azaz mindenki a stílusának megfelelően állíthatja (setup-olja) be az autót.

* Car Tuning (tuningolás) az lehet mechanikai vagy optikai, de mindenképpen szerkezeti átalakítás. Amivel az autó teljesítményét, kezelhetőségét és kinézetét lehet javítani.
* Car Setup (setup-olás), pedig az autó beállítása az adott pályára, a teljesítmény és a kezelhetőség optimalizálása.

FONTOS: Amit a Forza szabályosnak ítél (azaz nem koszos), azt mi is elfogadjuk!

Óvási határidő (ÓVÁS fogalma ITT)

A futamzárás utáni második nap éjfél (kedd éjfél) az óvási határidő!
Eddig az időpontig a kifogásolt állapottal (eredménnyel, műszaki megvalósítással, adminisztratív lépésekkel, stb) kapcsolatban konkrét jelzést lehet tenni!
Óvást csak a felső menüsor "Versenyek / ÓVÁS beküldése" alatt található Űrlap kitöltésével lehet benyújtani bacsi97 számára!!! 

Maga a vizsgálat ideje alatt az eredménylista ideiglenesnek (!) tekintendő, amíg az összes óvást érdemben ki nem vizsgáltam, vagy el nem utasítottam (indokolással). Persze bizonyíték nélkül senki ne vádaskodjon.

 

Ha valakit csaláson kapok, törölöm az illető elért eredményét, elveszem a bajnokságban addig szerzett pontjait és kizárom a hátralevő futamokból!

FIGYELEM! Fotózni az Eredményt EGY esetben kell!!!!

  1. Ha az aktuális pályán az adott autóval nem tudsz felkerülni az online listára, pl. mert már van fent jobb időd más autóval (vagy bármi okból nem kerül fel), akkor (és kizárólag ebben az esetben) elfogadjuk a lentebb leírt módon készített fotókat. Érdemes megnézni az idődet az adott pályán mielőtt neki állsz körözgetni, nehogy kilépés után derüljön ki, hogy fényképezni kellett volna!

A fotóknak mindenképpen a futamzárás előtt! kell beérkeznie!

A futamzárás után beérkezett képet nincs módunkban érvényesnek tekinteni! A képen látszódjon minden fontos információ (idő, autókategória, tiszta kör, stb.)! Tehát két képet kérnék. Ahogy lentebb mutatja a példa!

1. Amikor befejezted a körözést, akkor az utolsó körben célfotót készítesz (screenshot, telefon, fényképező, stb.), úgy hogy a rajtvonalon megállsz és fotózol. Lehessen látni az autót a képen, és a célvonalat. Lásd a 1. mintaképet!. 

2. Miután elkészítetted az első képet a leírt módon, utána a Start gombbal megállítod a játékot, és szintén készítesz egy fotót (screenshot, telefon, fényképező, stb.). Lehessen látni a képen a legjobb tiszta idődet. Lásd a 2. mintaképet!. Ez így sokkal egyszerűbb, így körözgetés alatt folyamatosan tudod fotózni, ha megjavítod az időd.

 

A képfeltöltést használhatja mindenki az oldalon (Gold, Silver versenyző). Innentől kezdve nem fogadok el semmilyen email küldéssel kapcsolatos technikai problémát. Nem kötelező használni a feltöltő űrlapot, készíthetsz akár screenshotot is a konzolon és elküldheted bacsi97 gamertagra üzenetben. Ez még egyszerűbb, töltögetni sem kell az űrlapon!

Amennyiben mégis a weboldalon szeretnél képet feltölteni, úgy ezt az adott versenykiírás oldalán megteheted (ahol neveztél).

 

A futamzárás eredményeit a lehetőségekhez mérten mindig hétfőn fogjuk felrakni. Ha a résztvevők látni akarják egymás idejét menet közben, akkor vegyék fel a kapcsolatot egymással, figyeljék az online ranglistát vagy használják az erre megfelelő topikot a fórumon.

 

Help:

  1. A pálya kiválasztásánál nyomj egy „Y”-t, ekkor előjön a Ranglista. „X”-el addig lapozz ameddig a barátlistára nem érsz. (A lista tetején láthatod, hogy FRIENDS!) Itt találod külön kigyűjtve az adott pályán a versenyzők idejét.  A ranglistán rámész a nevére és „A”-t nyomsz, az előtűnő menüben lehetőséged van visszajátszás nézésre vagy kiválaszthatod, hogy az adott versenyző szellemautója ellen szeretnél versenyezni (rivális).

A bajnoksággal kapcsolatos dolgok megbeszélésére használjátok a FM6 KÖRIDŐ topikot. Ha a bármilyen kérdésetek van, akkor nyugodtan tegyétek fel a kérdéseket a fórumon.

Az Aktuális Futamot pedig mindig megtaláljátok a nyitóoldalon, és a naptárban!

 

Nevezés

FONTOS: Nevezni minden futamra kötelező, hogy a rendszerben meg tudjuk adnia köridődet! Ezt könnyen megteheted az adott versen kiírásánál.

Első körben regisztrálj az oldalon. Ahhoz, hogy indulhass NEM feltétlenül kell GOLD előfizetés!!! Bármikor beszállhatsz az aktuális futamra, nincs nevezési határidő!

Ez után jelöld be Gamertag: bacsi97 tagunkat barátnak az Xbox Live-on, különben a ranglistán nem látja az idődet és olyan mintha nem is neveztél volna!

 

Nyeremény sorsolás

Amennyiben az adott bajnokságon van felajánlott nyeremény, úgy annak a sorsolásán való lészvétel feltétele, hogy a bajnokság összes versenyén részt vegyél!

FONTOS: Egy éven belül egy ember maximum 2 alkalommal nyerhet az ajándék sorsoláson! Így mindenkinek nagyobb esélye van, hogy valamikor egy FRH pólóval büszkélkedhessen.

 

Jó tapadást és rövid féktávokat mindenkinek!